Politika zasebnosti

V družbi Elements Skladi, d.d. smo zavezani k spoštovanju zasebnosti naših strank in obiskovalcev spletnega portala.

Vsebine, vprašanja in podatki, ki jih posredujete, bodo uporabljeni za namen poslovanja družbe Elements Skladi, d.d. v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07-ZVOP-1-UPB1).

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Primeri uporabe piškotkov

Piškotke uporablja večina spletnih strani. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Naša spletna stran uporablja piškotke za lastno uporabo na www.elements-skladi.si

Google Analytics

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno.

Uporabljamo piškotke, predstavljene v spodnji tabeli.

Ime piškotka Host/Domena Veljavnost Namen
cc_analytics www.elements-skladi.si 10 let Strinjanje z analitičnimi piškotki
_ga .elements-skladi.si 2 leti Google Analytics